
Μπακαλιάρος με μελωμένες πατάτες και μανιτάρια, που ρουφούν όλη την νοστιμιά της σάλτσας
Μια διαφορετική συνταγή για της 25η Μαρτίου
Συνηθίζεται την 25η Μαρτίου, ημέρα της Εθνικής μας επετείου αλλά και της μεγάλης γιορτής του Χριστιανισμού, αφού γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, να προτιμάμε για το οικογενειακό τραπέζι μπακαλιάρο σκορδαλιά. Για αυτούς όμως που προτιμούν κάτι διαφορετικό ή δεν τους αρέσει η συγκεκριμένη εκδοχή μπορούν να δοκιμάσουν τον μπακαλιάρο αλλιώς. Διαβάστε πως ο Μπακαλιάρος με πατάτες και μανιτάρια μπορεί να σας αλλάξει συνήθειες για το πως θα απολαμβάνετε στο εξής το αγαπημένο ψάρι των Ελλήνων.
Συνταγή
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου pollock
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
- 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 τρυφερό πράσο σε χοντρές φέτες
- 4 πατάτες σε χοντρές φέτες
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά ψιλοκομμένα
- Λίγο τρυφερό μάραθο στο τελείωμα
- Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα. Κόβουμε στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3’ να στεγνώσουν.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, και τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου.
- Σοτάρουμε για 3’ να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπαστούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή ένταση γύρω στα 15’ να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Κόβουμε σε κομμάτια τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ακουμπάμε πάνω στα υλικά που βράζουν.
- Πιέζουμε ελαφρά να μπουν στην σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, λίγο μάραθο και διορθώνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Λίγο μπούκοβο στην σάλτσα θα δώσει ένταση.
- Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή ένταση για 6’.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα από χερούλια γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φιλέτα όσο βράζουν.
- Σβήνουμε το φαγητό κι αφήνουμε να σταθεί για 10’ να τραβήξει τα περιττά υγρά.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με λίγη σάλτσα και φρέσκο ψωμί.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή για τον μπακαλιάρο με πατάτες και μανιτάρια αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα argiro.gr. Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Σύγχρονες και Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!

