
Ο Δήμος Γορτυνίας έδωσε το “παρών” στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα
Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού
Ο Δήμος Γορτυνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετείχε στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2025 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα.
Η διοργάνωση τελέστηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής.
Το Φεστιβάλ Μελιού αποτελεί κάθε χρόνο τόπο συνάντησης των χιλιάδων φίλων του μελιού, των παραγωγών και των επαγγελματιών της αγοράς, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ελληνικής μελισσοκομίας ως πηγή ανάπτυξης, ποιότητας και καινοτομίας.
Στόχος η ενίσχυση και η προώθηση της γορτυνιακής μελισσοκομίας και η διασύνδεση των παραγωγών με την αγορά
Με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, την προώθηση της γορτυνιακής μελισσοκομίας και τη διασύνδεση των παραγωγών με την αγορά, ο Δήμος Γορτυνίας παρουσίασε στο κοινό το πολύτιμο έργο των μελισσοκόμων της περιοχής, προβάλλοντας το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου.


“Βανίλια Μαινάλου” τοπικό προϊόν στο επίκεντρο του Δήμου Γορτυνίας
Η συμμετοχή του Δήμου Γορτυνίας στο κορυφαίο αυτό γεγονός του μελισσοκομικού κλάδου εντάσσεται στη στρατηγική ανάδειξης και προώθησης των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων και ειδικότερα του φημισμένου μελιού “Βανίλια Μαινάλου”, ενός μοναδικού προϊόντος ΠΟΠ που ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο άρωμα, τη βελούδινη υφή και τα εξαιρετικά ποιοτικά του χαρακτηριστικά.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο περίπτερο του Δήμου Γορτυνίας ( Κτίριο Β΄, περίπτερα Γ13.10 – Γ13.11 – Γ13.12 ), οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μοναδικές γεύσεις του γορτυνιακού μελιού, να ενημερωθούν για τις ευεργετικές του ιδιότητες και γνώρισαν από κοντά τα προϊόντα των παραγωγών της περιοχής.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν παράλληλες δράσεις, παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες (Honey Tasting), καθώς και το καθιερωμένο Μελισσοκομικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή επιστημόνων και επαγγελματιών του κλάδου.
Όλοι οι φίλοι του μελιού και της ελληνικής γαστρονομίας επισκέφθηκαν το περίπτερό του Δήμου Γορτυνίας όπου παρουσιάστηκε όλη η γκάμα των εξαιρετικών προϊόντων της γορτυνιακής γης και σε ένα «γλυκό» ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων ανακάλυψαν τον “χρυσό θησαυρό” του Μαινάλου, που αποτελεί σύμβολο ποιότητας, παράδοσης και φυσικού πλούτου.
Περίπτερα Δήμου Γορτυνίας: Γ13.10 – Γ13.11 – Γ13.12 στο Κτίριο Β΄
Ημερομηνίες: 5–7 Δεκεμβρίου 2025
Χώρος: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, Αθήνα

