
Ετοιμάστε ένα υπέροχο, σπιτικό, καλοκαιρινό γλύκισμα με παγωμένο γιαούρτι, φύλλο κανταϊφιού και παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού
Η Συνταγή
Ποσότητα και Χρόνοι
- 12 μερίδες
- 15′ προετοιμασία
- 50′ εκτέλεση
- 5 ώρες αναμονή
Υλικά
Για τη βάση και το σιρόπι:
- 250 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 3/4 φλ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
- 1 φλ. νερό
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 κ.σ χυμός λεμονιού
Για το frozen yogurt:
- 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ, πλήρες (για 1 ώρα στη κατάψυξη)
- 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
- 100 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο (για το σερβίρισμα)