Τα σορμπέ είναι από τους πιο νόστιμους και υγιεινούς τρόπους για να συνδυάσουμε την απόλαυση των φρούτων εποχής με τη γλύκα ενός παγωτού
Ανοίξτε το ψυγείο σας ή αγοράστε μερικά φρέσκα ροδάκινα και ένα μπουκαλάκι λικέρ ροδάκινου. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κάθε σπίτι και έτσι είστε ένα βήμα από το να φτιάξετε ένα υπέροχο, δροσιστικό σορμπέ ροδάκινο.
Υλικά
- 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
- Καθαρίζετε τα ροδάκινα (το Βελβεντό φημίζεται για τα ροδάκινά του) και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
- Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.
- Σερβίρετε το σορμπέ ροδάκινο σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου και αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα www.olivemagazine.gr