
Μιλώντας στο ONE Channel ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ετοιμάζονται προς κατεδάφιση 13 επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα
Δήμος Αθηναίων: “Είναι επικίνδυνα!”
“Έτοιμος είναι ο Δήμος Αθηναίων να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτιρίων που θεωρούνται «επικίνδυνα“, δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE Channel» ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.
Άδεια κατεδάφισης σε 13 κτίρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι ο μηχανισμός και οι υπηρεσίες του δήμου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επί ποδός και ολοκλήρωσαν όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή εγκαταλειμμένων κτιρίων ή ασυντήρητων διατηρητέων, για δεκατρία (13) από αυτά εκδίδονται οι σχετικές άδειες και πρόκειται να ακολουθήσει κατεδάφιση.
Κλειστοί 3 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Επιπλέον, τα κλιμάκια μηχανικών του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Αθήνας έκριναν ότι για προληπτικούς λόγους (επισκευές στην τοιχοποιία και επανέλεγχοι) δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε κοντινούς παιδικούς σταθμούς, αν οι γονείς δεν ενημερωθούν ή αδυνατούν να τα κρατήσουν.
Οι Παιδικοί Σταθμοί που δεν θα λειτουργήσουν
- Σμόλικα 23-25, Σεπόλια
- Νεϊγύ 62, Άνω Πατήσια
- Ηρακλείου 59 και
- Αγ. Λαύρας, Άνω Πατήσια
Τα κτίρια προς κατεδάφιση
- Μυλοποτάμου & Δαβάκη
- Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών
- Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους) – 5 κτίρια
- Ερεσσού 11
- Πελίου 8
- Αλκμαίωνος 3
- Πλαπούτα 24Β
- Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος
- Ανθέων και Αμασίου
Ας ελπίσουμε πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή και πως και ο νέος Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης θα συνεχίσει την κατεδάφιση παλαιών εγκαταλελειμένων κτιρίων. Μετά την πλήρη χαρτογράφησή τους και τον χαρακτηρισμό τους ως ασταθή και επικίνδυνα από τους αρμόδιους μηχανικούς, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής τους. Αποτελούν εξάλλου μόνο πηγή κινδύνου, μόλυνσης και στέκια εξαρτημένων και περιθωριακών ανθρώπων, τους οποίους ο Δήμος οφείλει να τους εντάξει στα κατάλληλα προγράμματα απεξάρτησης. Στη θέση τους μπορούν κάλλιστα να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου που τόσο λείπουν από το κέντρο της πόλης.