
Ολοκληρώθηκε για 4η συνεχή χρονιά το πολύ πετυχημένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Δήμο Βέροιας με πολύ μεγάλη συμμετοχή και φέτος
4 χρόνια Φεστιβάλ στη Βέροια
Με μια όμορφη βραδιά στο γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς, ολοκληρώθηκε φέτος το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας. Η αυλαία έπεσε με πέντε χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων από το δήμο Βέροιας, ένα από την Κομοτηνή και ένα από την αδελφοποιημένη πόλη Καζαλνάκ Βουλγαρίας.
Χοροί, Μουσικές και Παραδοσιακά όργανα
Χοροί από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ήπειρο, τα Βαλκάνια αλλά και ρεμπέτικα, πολύχρωμες και πανέμορφες παραδοσιακές στολές, κάθε λογής παραδοσιακά όργανα και ο κόσμος που χάρισε στους χορευτές και διοργανωτές το πιο θερμό του χειροκρότημα, ήταν τα συστατικά μιας επιτυχημένης βραδιάς, που ολοκλήρωσε το Φεστιβάλ έπειτα από το πενθήμερο ταξίδι του σε Βέροια, Πατρίδα, Σέλι και Διαβατό.

Τοπικές Γεύσεις και μαθήματα Ιστορίας
Στον ίδιο χώρο, ο Σύλλογος της Κομοτηνής, οι Σύλλογοι Τριλόφου, Διαβατού, Βεργίνας, Βλάχων και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, διαμόρφωσαν ο καθένας το δικό του περίπτερο, με σκοπό να αναδείξουν τη γαστρονομία, την παράδοση και την ιστορία του κάθε λαού, με αλμυρές και γλυκές πίτες, εδέσματα, κρασιά και τσίπουρα, παραδοσιακά είδη καθημερινής χρήσης και διακόσμησης, αλλά και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Επόμενο ραντεβού τον Αύγουστο του΄20!
Μάλιστα, κατά την έναρξη της βραδιάς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας. Η βραδιά έκλεισε με ευχαριστίες, απονομές αναμνηστικών στους προέδρους των Συλλόγων, πυροτεχνήματα αλλά και την ανανέωση του ραντεβού για τον Αύγουστο του 2020, με το 5ο Φεστιβάλ.

*Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα veriotis.gr
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Τοποθετήθηκαν τα πρώτα δημοτικά ποδήλατα στη Βέροια
