
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη, παραδοσιακή συνταγή του τοπικού γλυκού της Ζακύνθου
Γεύση από Ιόνιο
Η φιτούρα ή φριτούρα είναι παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, και συνηθίζεται να προσφέρεται στην γιορτή του Αγίου Διονυσίου, στις 3 Οκτωβρίου! Μοναδικό, πεντανόστιμο, απλό και εύκολο γλυκό, ιδανικό για την περίοδο της νηστείας αλλά και για τα παιδιά! Θα το βρει κανείς και το καλοκαίρι να προσφέρεται στη χώρα της Ζακύνθου από κιόσκια ή ειδικά διαμορφωμένες καντίνες που το φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή!
Είναι τόσο εύκολο στη κατασκευή του όμως, που μπορείτε να το φτιάξετε και να το απολαύσετε και σπίτι σας! Ακολουθεί η παραδοσιακή συνταγή, από το funkycook.gr .
Υλικά
Για τη φιτούρα
- 1100 ml. νερό
- 300 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη
- κανέλα
Οδηγίες
- Βάζουμε το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σε πολύ μικρές ποσότητες για να μην σβολιάσει και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρέξ ή ταψί 35×25 που έχουμε λαδώσει πολύ καλά.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και λαδώνουμε και την επιφάνεια του βρασμένου σιμιγδαλιού, ελαφρά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 12-15 ώρες, αν είναι καλοκαίρι τοποθετήστε στο ψυγείο!
- Μετά από 12 ώρες χαράσουμε σε κομμάτια τριγωνικά ή άν θέλετε κόβετε με κουπ πάτ, τετράγωνα και στρόγγυλα κομμάτια! Σε ένα πλατύ βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Tηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές.
- Ακουμπάμε τις τηγανισμένες φιτούρες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι! Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή και η φωτογραφία του άρθρου αναρτήθηκαν αρχικά στον ιστότοπο funkycook.gr .
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Μοσχαρίσια μπριζόλα με Ελληνικό πετιμέζι, μαύρη μπίρα και σινάπι (Συνταγή)
14 Δεκεμβρίου 2019από Συντάκτης