
Παρά τις αντιρρήσεις του, ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού εντάσσεται στην εφαρμογή της 2χρονης προσχολικής εκπαίδευσης
Ένταξη του Δήμου με νέο ΦΕΚ
Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού παρά τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις που είχε εκφράσει επισήμως το τελευταίο διάστημα, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατή η εφαρμογή για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα σχολεία του, εντάχθηκε, όπως δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2019-2020, με το ΦΕΚ 3233/τβ/22-8-2019.
Σε ποιά Σχολεία θα λειτουργήσει;
Κατόπιν αυτού η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας, η οποία πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, πρότεινε για την εφαρμογή της δίχρονης εκπαίδευσης να χρησιμοποιηθούν οι κατωτέρω ισόγειες αίθουσες στις ακόλουθες σχολικές μονάδες του Δήμου:
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης – Ισόγεια Αίθουσα (πρώην Νηπιαγωγείο), για τις ανάγκες φοίτησης των νηπίων-προνηπίων της Σχολικής Περιφέρειας του 1ου Νηπιαγωγείου Δάφνης.
- 4ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης – Ισόγεια Αίθουσα για τις ανάγκες φοίτησης των νηπίων-προνηπίων Σχολικής Περιφέρειας 3ου & 7ου Νηπιαγωγείων Δάφνης και
- 4ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού – Ισόγεια Αίθουσα (όπισθεν του 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού), για τις ανάγκες φοίτησης των νηπίων-προνηπίων της Σχολικής Περιφέρειας του 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού.
Το μήνυμα του Δήμου
Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού, λαμβάνοντας υπόψη :
- τις έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπιακών-προνηπιακών τάξεων,
- την ανάγκη στήριξης του προγραμματισμού των οικογενειών που τα νήπιά τους εντάχθηκαν στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση,
με αίσθημα ευθύνης έναντι των μαθητών και των γονέων τους, αποδέχθηκε την πρόταση της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α` Αθήνας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι αίθουσες που προτάθηκαν να παραδοθούν σε άριστη κατάσταση για τη στέγαση των παιδιών, που φέτος κάνουν τα πρώτα σχολικά τους βήματα.