
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο ύψους 1,7 εκατομυρίου ευρώ
Ένα χρόνιο αίτημα που γίνεται πράξη
Ξεκίνησε η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο από τον Δήμο Πειραιά. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και έχει ως στόχο την αστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Ανάπλαση κόστους 1,7 εκ. ευρώ
Η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης είναι προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέα πεζοδρόμια και παρεμβάσεις που διευκολύνουν τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, καινούργια άσφαλτο στο οδόστρωμα, ανάπλαση πρασίνου, νέο φωτισμό led υψηλής οικονομικής απόδοσης, νέους υπόγειους κάδους και αύξηση των υπάρχοντων φρεατίων.
Πλήρης εκσυγχρονισμός της περιοχής
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς εκσυγχρονίζεται πλήρως η περιοχή, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα με τα ανισόπεδα πεζοδρόμια, υλοποιούνται παρεμβάσεις πρασίνου και αλλάζει προς το καλύτερο ένα κεντρικό σημείο του Νέου Φαλήρου, προς όφελος των Δημοτών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης.
Η δήλωση του Δημάρχου Πειραιά
«Η ανάπλαση της λεωφόρου Ειρήνης ήταν ένα πάγιο αίτημα των συνδημοτών μας στο Νέο Φάληρο και χαίρομαι που παρά τις όποιες δυσκολίες και με δεδομένο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον του Δήμου, καταφέραμε να εκπονήσουμε μια άρτια μελέτη και να δημοπρατήσουμε το έργο. Σε λίγο καιρό η λεωφόρος Ειρήνης, θα είναι πιο σύγχρονη, λειτουργική και ασφαλής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης. Τέλος, ο Δήμαρχος Πειραιά, υπογράμμισε πως πέρα από το στρατηγικό πλάνο για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Δημοτική Αρχή να υλοποιούνται έργα που συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Πειραιωτών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.
Η δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας
Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Ειρήνης στο Νέο Φάληρο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς όπως ανέφερε, «έχει ιεραρχήσει τα προβλήματα της περιοχής μας και με έμπρακτο τρόπο τα επιλύει».