
Κοινωνική δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε δημοτικά σχολεία για τη νοητική υστέρηση, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά και του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.
Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία
Κοινωνική δράση από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. και τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Διοργανώνουν δράση για τα δημοτικά σχολεία της πόλης, με γενικό τίτλο: «Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Sports For Different Heroes».
Ο Στόχος της Δράσης
Στόχος της δράσης είναι να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά σχετικά με την αναπηρία (σε κάθε της μορφή και εκδήλωση) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που τα βιώνουν, οι οποίοι πολλές φορές χρειάζονται τη στήριξη μας για την ένταξή τους στην κοινωνία. Αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους, αλλά και υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους πολίτες της χωρίς διακρίσεις.
Το Κοινωνικό Πρόσωπο του Ο.Σ.Φ.Π.
Η πρωτοβουλία για αυτή την κοινωνική δράση από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. δείχνει τις υψηλές κοινωνικές ευαισθησίες και τις αγωνίες του Συλλόγου για μια δίκαιη και ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής χωρίς αποκλεισμούς και την πρωτοβουλία αυτή φαίνεται να αγκαλιάζει ο Δήμος Πειραιά στηρίζοντας την υλοποίησή της.
Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, καλούνται να ζωγραφίσουν για το πώς αντιλαμβάνονται την αναπηρία, συνοδεύοντας το έργο τους με ένα μήνυμα – τίτλο που θα αναδεικνύει την σημασία στήριξης στους ανθρώπους που βιώνουν τις δυσκολίες μιας αναπηρίας.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη τα έργα των μαθητών
Τα έργα των μαθητών θα κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 στη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά. Στις 8 και 9 Μαΐου 2020 τα έργα θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Παράλληλα μέχρι και την εκδήλωση του Μαΐου, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. σε συνεργασία με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν πολλές κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από την αναπηρία.

Κοινωνική Δράση από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με θέμα: «Ζωγραφίζουμε τη Νοητική Αναπηρία»
Η Δήλωση του Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, επεσήμανε πως η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. να υλοποιήσει δράση για τα άτομα με αναπηρία στα δημοτικά σχολεία της πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντική και δείχνει για ακόμα μια φορά, την ευαισθησία που διακρίνει τον Ολυμπιακό σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα.
Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρες τις δηλώσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Ολυμπιακού εδώ.