Διαβάστε μια πανεύκολη συνταγή για κέικ μανταρινιού, το φρούτο εποχής που φημίζεται για την ηρεμιστική του δράση και την μείωση της αρτηριακής πίεσης
Κατέχουμε την 3η θέση στην Ευρώπη σε εξαγωγές
Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε πολλές χώρες, όπως η Κίνα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Όπως όλα τα εσπεριδοειδή, έτσι και η μανταρινιά αναπτύσσεται σε ηλιόλουστες και προστατευμένες από τους δυνατούς ανέμους και τον παγετό θέσεις φύτευσης. Στην Ελλάδα συναντώνται μεγάλες εκτάσεις από καλλιέργειες –κυρίως κλημεντίνης– σε περιοχές, όπως η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, η Αργολίδα και αλλού. Εκτός από ωμό φρούτο μπορεί να γίνει γλυκό του κουταλιού ή να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει ένα κέικ μανταρινιού, αντί για πορτοκάλι.
Συνταγή
Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για μια πανεύκολη και υγιεινή συνταγή για σπιτικό κέικ μανταρινιού χωρίς βούτυρο.
Υλικά
- 425 γρ αλεύρι
- 4 αυγά
- 350 γρ ζάχαρη
- 300 ml σπορέλαιο
- 300 ml φρεσκοστυμμένο χυμό από μανταρίνι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 μανταρίνια
- 2 βανίλιες
- 150 γρ κουβερτούρα (προαιρετικά)
- 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό από μανταρίνια και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Βάζουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Την βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
- Προαιρετικά λιώνουμε 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με 100 ml κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το γλυκό. Τα υπόλοιπα 50 γρ. σοκολάτας μπορούμε να τα τρίψουμε σε νιφάδες και να τα ρίξουμε από πάνω.
Καλή Επιτυχία!
Η συνταγή και η φωτογραφία αναρτήθηκαν αρχικώς στην ιστοσελίδα foodaholics.gr.