
Είσαι λάτρης της σοκολάτας αλλά ταυτόχρονα νηστεύεις ή έχεις δυσανεξία στη λακτόζη; Αυτή η Συνταγή για σοκολατένιο κέικ είναι για σένα!
Υλικά
Για το κέικ
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
- 2 φλ. νερό (ελαφρώς χλιαρό)
- 3 φλ. αλεύρι φαρινάπ (κοσκινισμένο)
- 5 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από μισό πορτοκάλι
Για το γλάσο
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 6 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι, χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
- Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.
- Πασπαλίζουμε το κέικ μας (αφότου κρυώσει) με το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει.
- Διακοσμούμε προαιρετικά με λεπτές φλούδες από πορτοκάλι.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα www.travelgirl.gr . Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και ανακαλύψτε και άλλες νόστιμες Συνταγές για να δοκιμάσετε τώρα που όλοι #ΜένουμεΣπίτι !