Καβουρμάς: Μια κρεατική λιχουδιά για τους μερακλήδες του κρασιού και των μεζέδων
Καβουρμάς, ο Ελληνικός
Ο καβουρμάς είναι ένα μοναδικής νοστιμιάς ελληνικό, κρεάτινο προϊόν που συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί σου και χαρίζει ξεχωριστή νοστιμιά σε όσες συνταγές προστίθεται. Θα λέγαμε ότι μοιάζει και λίγο με πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής. Η παρασκευή του καβουρμά είναι μια συνήθεια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Περίφημος για τη γεύση του είναι ο καβουρμάς Παγγαίου, ο οποίος συνήθως φτιάχνεται από τέσσερα είδη κρεάτων –χοιρινό 40% μοσχάρι 40%, γίδα 10% και πρόβατο 10%- , αρωματίζεται με βότανα και μπαχαρικά της Ελληνικής γης και συντηρείται μόνο με αλάτι. Δοκιμάστε τη παρακάτω Συνταγή και γνωρίστε και εσείς την υπέροχη γεύση του!
Συνταγή
Υλικά
- 500γρ. μανιτάρια λευκά
- 250γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 500γρ. καβουρμάς Παγγαίου (ή άλλος της επιλογής σας)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Με μια νωπή πετσέτα καθαρίζετε τα μανιτάρια ώστε να φύγουν τα χώματα.
- Τα κόβετε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τον καβουρμά και τα ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη.
- Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε έτσι τα μανιτάρια για 5 λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξουν τα υγρά.
- Σβήνετε τη φωτιά και τελειώνετε με το βούτυρο. Σερβίρονται ζεστά.
Καλή Επιτυχία!
Οι πληροφορίες και η Συνταγή αναρτήθηκαν αρχικώς στην ιστοσελίδα www.olivemagazine.gr . Επισκεφτείτε το BLOG μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και ανακαλύψτε περισσότερες Συνταγές με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!