
Ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 80 κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων στην υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης από την Περιφέρεια Αττικής
80 καφέ κάδοι + 1 σύγχρονο αποριμματοφόρο
Στο Δήμο Πεντέλης παραδόθηκαν σήμερα, 17 Ιουνίου 2020, ένα νέο, υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο καθώς και 80 «καφέ» κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.
Τα σημεία που θα τοποθετηθούν
Οι 80 κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία και των τριών Δημοτικών ενοτήτων, μπροστά από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πώλησης νωπών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και φούρνους.
Τι πετάμε στους καφέ κάδους;
Στους καφέ κάδους συλλέγονται τα βιοαπόβλητα, τα οποία είναι τα υπολείμματα τροφών, φρούτων, λαχανικών, καφέ, χαρτιών κουζίνας. Αργότερα και όσο θα αναπτύσσεται το δίκτυο θα απορρίπτονται τα οργανικά απόβλητα κήπων και τα υπολείμματα τροφών των νοικοκυριών.
Σχεδόν 2 εκ. ευρώ για τη προμήθεια του εξοπλισμού
Με βάση το ολοκληρωμένο σχέδιο καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μετά και την έγκριση χρηματοδότησης 1,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού που θα καλύψει το σύνολο των αναγκών της πόλης, το δίκτυο των «καφέ» κάδων θα επεκταθεί σύντομα και στα νοικοκυριά της πόλης.

Η Δήλωση της Δημάρχου
Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:
«Η ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η δημιουργία τριών βασικών διαφορετικών οδεύσεων απορριμμάτων χαρακτηρίζει κάθε μοντέρνα σύγχρονη πόλη στην Ευρώπη, που σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους της. Από την αρχή επιλέξαμε να είμαστε από τις πρωτοπόρες πόλεις στα θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής, που ενισχύει την προσπάθεια μας αυτή με ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 80 καφέ κάδους. Η συλλογή που θα ξεκινήσει πολύ γρήγορα, σκοπεύει στο να μετατρέπονται τα βιοαπόβλητα σε εδαφοβελτιωτικό υλικό (κομπόστ) υψηλής ποιότητας ή και σε παραγωγή ενέργειας. Μέχρι σήμερα πηγαίναν στη χωματερή, επιβαρύνοντας με ιδιαίτερο χρηματικό κόστος τους δημότες και το περιβάλλον. Η νέα εποχή στο Δήμο σε επίπεδο πολιτισμού καθαριότητας έχει ξεκινήσει».
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Ο Δήμος Πεντέλης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού
