
Εγκαινιάστηκε στην Σολυγεία το εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σοφικού
Ένα πάγιο αίτημα έγινε πράξη
Καθοριστικής σημασίας η παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου για το νέο Πυροσβεστικό Φυλάκιο στο Σοφικό. Η πενταετής παραχώρηση του κατάλληλου χώρου από το Δήμο Κορινθίων, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και η στενή συνεργασία με την τοπική ηγεσία της Πυροσβεστικής τους τελευταίους μήνες, οδήγησαν στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης επιθυμίας για την περιοχή της Σολυγείας, την λειτουργία του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σοφικό!
Έτοιμο για άμεση παρέμβαση
Το αίτημα της περιοχής παγωμένο για χρόνια, τέθηκε ως προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο θα δώσει στο δάσος του Σοφικού και την ευρύτερη περιοχή μόνιμη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων κατά την αντιπυρική περίοδο , οι οποίες θα μπορούν άμεσα να παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε πυρκαγιά .
Ανάλογος σταθμός και σε άλλη περιοχή;
Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην διάρκεια των εγκαινίων ανακοίνωσε και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την μόνιμη λειτουργία του Κλιμακίου καθώς επίσης και για ανάλογη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Χιλιομόδι.
Με πλήθος εκπροσώπων τα εγκαίνια
Στα εγκαίνια για το Πυροσβεστικό Φυλάκιο το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, Ο Υπουργός Χρίστος Δήμας, Οι Βουλευτές Νίκος Ταγαράς, Μαριλένα Σούκουλη και Γιώργος Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο Διοικητής Μηχανικού ΓΕΣ υποστράτηγος Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο Ταξίαρχος της Α.Δ Κορινθίας Χαράλαμπος Τετράδης, οι Στρατιωτικές Αρχές, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι εθελοντικές ομάδες οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Στην Κόρινθο βάψανε Δημοτικό σχολείο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίας! (ΦΩΤΟ)
