
Νέα γεώτρηση έπειτα από επτά χρόνια λύνει το χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας στους Νέους Επιβάτες
7 χρόνια αναμονής
Σπουδαιότατο έργο υδροληψίας (γεώτρηση) έπειτα από επτά (7) χρόνια πραγματοποιείται από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΘ) στο Δήμο Θερμαϊκού εδώ και μερικές ημέρες, λύνοντας το πρόβλημα λειψυδρίας της περιοχής.
Επάρκεια πόσιμου νερού και σε υψηλή ζήτηση
Στην εκτός σχεδίου περιοχή Ζαγόρι-Τούμπα των Νέων Επιβατών πραγματοποιείται νέα υδρευτική γεώτρηση, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης, που δεν λειτουργεί λόγω μόνιμης βλάβης. Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το παρεχόμενο υδατικό δυναμικό για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης, εμπλουτίζοντας το δίκτυο ύδρευσης και την επάρκεια πόσιμου νερού στη Δημοτική Ενότητα Θερμαϊκού, διασφαλίζοντας και την αιχμή ζήτησης κατά τους θερινούς μήνες. Το πρόβλημα λειψυδρίας θα ανήκει από ό,τι φαίνεται στο παρελθόν.
Γεώτρηση βάθους 240 μέτρων!
Η δαπάνη για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 46.448,55 € πλέον ΦΠΑ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους. Το εκτιμώμενο βάθος της γεώτρησης είναι τα 240 μέτρα και, σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία, αναμένεται η άντληση να ξεπεράσει τα 30 m³/ώρα.
Οι Δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ
«Το νερό είναι δημόσιο, κοινωνικό αγαθό και κάθε Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει τις απαραίτητες ποσότητές του σε κατοίκους και επισκέπτες», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Γιάννης Βογιατζής. «Μακριά από Κασσάνδρες που επενδύουν στο ψέμα, την κακεντρέχεια και το φτηνό κουτσομπολιό, εμείς κάνουμε πράξη τη δέσμευση που αναλάβαμε προεκλογικά και συντονισμένα, οργανωμένα και με υπεύθυνο σχεδιασμό, πετυχαίνουμε αυτό που είχαμε βάλει στόχο να το φέρουμε εις πέρας», καταλήγει ο κ. Βογιατζής.
Αποπεράτωση σε 15 μέρες
Η ανόρυξη της νέας γεώτρησης αναμένεται να περατωθεί σε 15 μέρες και για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών έως ότου δοθεί μόνιμη λύση στα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που παρέλαβε ένα χρόνο πριν.
Δοκιμές πριν τη διάθεση στο κοινό
Θα προηγηθούν δοκιμές σχετικά με τη σωστή λειτουργία της νέας υδρευτικής γεώτρησης, καθώς και οι απαιτούμενες χημικές αναλύσεις, που θ’ αποδεικνύουν ότι το πόσιμο νερό είναι αρίστης ποιότητας.