
Μια απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή με καλαμαράκια γεμιστά με τυριά και κόκκινες πιπεριές
Το Ελληνικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα
Ελλάδα ίσον θάλασσα και δεν θα μπορούσαν φυσικά από το καλοκαιρινό Ελληνικό τραπέζι να λείπουν τα καλαμαράκια. Στη προκειμένη δεν θα τηγανιστούν αλλά θα σερβιριστούν ανεξάρτητα, γεμιστά. Ακολουθεί η Συνταγή για γεμιστό καλαμάρι με λευκά τυριά και μυρωδάτες κόκκινες πιπεριές.
Συνταγή
Υλικά
- καλαμαράκια: 1 κιλό, μέτριου μεγέθους
- φέτα: 200 γρ. τριμμένη
- μυζήθρα ή μανούρι: 150 γρ. λιωμένο με πιρούνι
- κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
- κόκκινη πιπερίτσα: 1 καυτερή, ψιλοκομμένη
- πιπεριά Φλωρίνης: 1 ψιλοκομμένη
- ντομάτες: 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- ντοματοχυμός: 1/2 φλιτζάνι
- λευκό κρασί: 1/2 φλιτζάνι
- λάδι: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
- αλάτι: όσο θέλετε
- πιπέρι: σε κόκκους
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα στραγγίζετε καλά και ψιλοκόβετε με το ψαλίδι τα κεφάλια τους.
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα ψιλοκομμένα κεφάλια των καλαμαριών.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις φρέσκες πολτοποιημένες ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνετε για 5’.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτετε τα τυριά, αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τα καλαμάρια και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σ’ ένα ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό ντομάτας και λίγο λάδι.
- Πασπαλίζετε με κόκκους πιπεριού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35’ – 40’, στους 180 °C. (Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο, που αφαιρείτε προς το τέλος του ψησίματος).
- Σερβίρονται κρύα ή ζεστά κομμένα σε ροδέλες.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για το γεμιστό καλαμάρι, αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα www.icookgreek.com . Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Παραδοσιακές Ελληνικές Συνταγές!
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου
Σχετικά Άρθρα
Παραδοσιακή Βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά (Σπιτική Συνταγή)
23 Δεκεμβρίου 2020από Συντάκτης
Ψητό σύκο με κατσικίσιο τυρί και προσούτο Ευρυτανίας (Συνταγή)
5 Σεπτεμβρίου 2020από Συντάκτης