Δοκιμάστε ένα υπέροχο, καλοκαιρινό γλυκό με ζελέ από βατόμουρο και φυστίκι Αιγίνης και υπέροχη βάση από μπισκότα
3 επίπεδα δροσιάς και απόλαυσης
Τα ζελέ τα αγαπάμε πολύ, είναι από τα πιο δροσερά και ανάλαφρα επιδόρπια, φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα ενώ ταυτόχρονα έχουν άπειρες παραλλαγές. Η σημερινή συνταγή είναι μια καλοκαιρινή τούρτα με 3 επίπεδα, τα δύο από αυτά αποτελούνται από 2 είδη ζελέ ενώ το τρίτο δηλαδή η βάση, είναι φτιαγμένη από μπισκότα. Γεύσεις πολύ έντονες και που δένουν αρμονικά μεταξύ τους.
Συνταγή
Υλικά (ατομική τούρτα 20εκ)
Για την βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου (κατά προτίμηση με γεύση καρύδας)
- 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
Για το ζελέ φυστίκι Αιγίνης:
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 300 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνας
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. πάστα φιστικιού
Για το ζελέ βατόμουρο:
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 300 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 160 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
Επιπλέον, θα χρειαστείτε βατόμουρα ή άλλα φρούτα εποχής και θρυμματισμένο φυστίκι Αιγίνης για το ντεκόρ.
Εκτέλεση
Για την Βάση:
- Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα θρυμματίζουμε, όχι όμως να γίνουν σκόνη.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αδειάζουμε στο στέρκι, το οποίο προηγουμένως το έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μια πιατέλα.
- Πιέζουμε με το κουτάλι να πάει παντού το μπισκότο και ισιώνουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα τουλάχιστον. Καλύπτουμε το τσέρκι περιμετρικά με αλουμινόχαρτο.
Για το Ζελέ φυστίκι Αιγίνης:
- Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το τοποθετούμε πάνω στην φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Παράλληλα σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 2-3 λεπτά μέχρι να μουλιάσουν.
- Μόλις το υγρό μείγμα κάψει και βεβαιωθούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε απευθείας τις ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν διαλυθεί πλήρως.
- Τέλος προσθέτουμε την πάστα φιστικιού και με την βοήθεια ενός αυγογδάρτη την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο καθαρό σκεύος και το αφήνουμε το κρυώσει για ένα τέταρτο. Βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη και ρίχνουμε το ζελέ φιστίκι.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει η πρώτη στρώση για 4 ώρες.
Για το Ζελέ βατόμουρο:
- Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το τοποθετούμε πάνω στην φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Παράλληλα σε ένα μπολ με κρύο νερό βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 2-3 λεπτά μέχρι να μουλιάσουν.
- Μόλις το υγρό μείγμα κάψει και βεβαιωθούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε απευθείας τις ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουν διαλυθεί πλήρως.
- Τέλος προσθέτουμε την μαρμελάδα βατόμουρου και με την βοήθεια ενός αυγογδάρτη την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο καθαρό σκεύος και το αφήνουμε το κρυώσει για ένα τέταρτό. Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και αδειάζουμε το ζελέ βατόμουρο προσεκτικά από πάνω.
- Την επαναφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει για άλλες 4 ώρες (ιδανικά 1 νύχτα).
Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με βατόμουρα (ή άλλα φρούτα) και ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την καλοκαιρινή τούρτα, αναρτήθηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα thelemonpie.com . Επισκεφτείτε το Blog της ιστοσελίδας μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με Ελληνικά προϊόντα από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!