Δοκιμάστε μια πεντανόστιμη, οικονομική Συνταγή εποχής, με σοταρισμένο κοτόπουλο συνοδευόμενο με φρέσκο σταφύλι
Γεύση από Κρήτη
Στην όμορφη Κρήτη ξέρουν να συνδυάζουν διαφορετικές γεύσεις και ως γνωστόν έχουν μεγάλη πείρα με το μαγείρεμα του κρέατος, είτε αυτό είναι αρνάκι στη γάστρα, ή αντικριστό, είτε ακόμη και ένα “ταπεινό” πουλερικό στο τηγάνι. Στη προκειμένη περίπτωση θα δοκιμάσουμε κοτόπουλο με σταφύλι (προϊόντα οικονομικά και εποχής) σε μια Συνταγή εμπνευσμένη από τη Κρητική κουζίνα.
Συνταγή
Υλικά
- 500γρ. κοτόπουλο φιλέτο
- 300γρ. σταφύλι άσπρο (χωρίς κουκούτσια)
- 20ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150ml άσπρο κρασί
- 1 κουταλάκι μέλι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 100ml νερό
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σταφύλια και πλένουμε πολύ καλά, αφήνουμε να σουρώσουν.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατίζουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη.
- Προσθέτουμε τα σταφύλια και το μέλι, συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Όταν είναι έτοιμο, στύβουμε το λεμόνι και στο χυμό διαλύουμε το αλεύρι. Περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ξύνουμε φρέσκο πιπέρι.
- Συνοδεύετε ιδανικά με ρύζι ή πουρέ.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για το κοτόπουλο με σταφύλι αναρτήθηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα kritikes-geuseis.gr . Επισκεφτείτε το BLOG μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!