Δοκιμάστε τη Συνταγή για μια απολαυστική, βελουτέ σούπα, με γλυκοπατάτα και καρότα
Αρώματα και γλυκιές γεύσεις
Τώρα που ο καιρός αρχίζει και “δροσίζει” τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη, βελουτέ φθινοπωρινή σούπα από γλυκοπατάτα και καρότα. Δείτε τη Συνταγή.
Συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 300 γρ. καρότα
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 100 γρ. γάλα καρύδας
για το σερβίρισμα:
- γάλα καρύδας
- εστραγκόν
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κομμάτια περίπου 2-3 εκ.
- Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 3-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε με έξτρα γάλα καρύδας και εστραγκόν.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για τη φθινοπωρινή σούπα, αναρτήθηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα www.akispetretzikis.gr και ανήκει στον Σεφ Άκη Πετρετζίκη. Επισκεφτείτε το Blog της ιστοσελίδας μας στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με εγχώρια προϊόντα από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!