
Διαβάστε μια πολύ εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Μακαρονάδα, όπως καμία άλλη
Τα ψητά παντζάρια ψήνονται μαζί με σκόρδο και βασιλικό μέσα στον φούρνο, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν αυτό το βαθύ ρουμπινί χρώμα που τα κάνει ακαταμάχητα. Το νερό κοχλάζει μέσα στην κατσαρόλα, έτοιμο να υποδεχθεί τα ζυμαρικά. Πολύτιμοι σύμμαχοι αποτελούν η μπόλικη φέτα, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο, στο κυνήγι της καθημερινής νοστιμιάς. Βασικό συστατικό βεβαίως για μια συγκλονιστική μακαρονάδα το Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας. Η γεύση και τα αρώματα από την μακαρονάδα με πέστο από παντζάρι και φέτα θα σε κάνουν να ξεχάσεις οποιοδήποτε άλλο πιάτο με ζυμαρικά έχεις φάει!
Συνταγή
Υλικά
Για τη σάλτσα πέστο
- 3 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα, σε κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
- 60 γρ. λευκά αμύγδαλα
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- χυμό από ½ λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υπόλοιπα υλικά
- 500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης (ή άλλο ζυμαρικό)
- αλάτι
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομμένα παντζάρια και τα σκόρδα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε απαλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες.
- Προς το τέλος ψησίματος ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά . Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο. Βάζουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε επεξεργαστή τροφίμων (multi), μαζί με τα αμύγδαλα, τη φέτα, τον χυμό λεμονιού και περίπου 80 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά. Μεταφέρουμε την σάλτσα σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε περίπου 80-100 ml από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με την σάλτσα πέστο.
- Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, όπως είναι ή πασπαλισμένα με ξύσμα λεμονιού και θρυμματισμένη φέτα.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την μακαρονάδα με πέστο από παντζάρι και φέτα αναρτήθηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα www.madameginger.com από την κ. Άννα Χαλικιά. Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε νόστιμες Συνταγές με υλικά από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!