Πρόγραμμα Στήριξης των Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους στον Τομέα της Μελισσοκομίας
Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους για την μελισσοκομία, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε την αριθ. 455/231690/2020 απόφαση.
Στήριξη της Σκύρου
Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα για την Νήσο Σκύρο καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης των Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους στον Τομέα της Μελισσοκομίας για το έτος 2020. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης έχουν οι γεωργοί, οι οποίοι πληρούν όρους και προϋποθέσεις.
Οι Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα
Ειδικότερα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
- Είναι κάτοχοι θεωρημένου σε ισχύ μελισσοκομικού βιβλιαρίου και έχουν υποβάλει δήλωση κατεχόμενων κυψελών το προηγούμενο έτος.
- Η έδρα της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης βρίσκεται στην νήσο Σκύρο και τα μελισσοσμήνη τους είναι μονίμως εγκατεστημένα σε αυτή.
- Διαθέτουν βεβαίωση από τοπικό συλλογικό όργανο που άπτεται του τομέα της μελισσοκομίας (όπως ομάδα παραγωγών, ένωση παραγωγών, οργάνωση παραγωγών, μελισσοκομικό συνεταιρισμό) ότι δραστηριοποιούνται μόνιμα στην νήσο Σκύρο.
- Παράγουν και εμπορεύονται κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από το έτος υποβολής της αίτησης, τουλάχιστον 5 χιλιόγραμμα μέλι, ανά κατεχόμενη κυψέλη.
Με ποιον τρόπο γίνονται οι αιτήσεις;
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα για τη μελισσοκομία, έως 20 Οκτωβρίου 2020 με τους εξής τρόπους:
- Σε ψηφιακή εφαρμογή του ΥΠΑΑΤ στην ηλεκτρονική διεύθυνση
- Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας Δ/ νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (τηλ. 2221353911) αρμόδιος Ν. Λαδογιάννης.
Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη
«Ο κλάδος της μελισσοκομίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και έχει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια. Στόχος μας είναι μέσα από δράσεις, συνέργειες και αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα των υπαρχουσών παραδοσιακών μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων, να αναπτυχθεί η τοπική παραγωγή μελιού και να ενισχυθεί η τοπική μεταποιητική δραστηριότητα με προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής ασφάλειας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος.