Πεντανόστιμα, γλυκά ρολάκια κανέλας με ζύμη από πουρέ κολοκύθας
Με ζύμη από κολοκύθα
Τα ρολά κανέλας (cinnamon rolls) είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό, το οποίο δεν λιγώνει και συνοδεύει άψογα το πρωινό μας ή τον καφέ, οποιαδήποτε στιγμή της μέρας. Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη Συνταγή, η ζύμη της οποίας παρασκευάζεται από πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας. Κολοκύθες μπορείτε να βρείτε σε κάθε σημείο της Ελλάδας, μιας που είναι η εποχή τους και θα τις συναντήσετε σχεδόν παντού! Η καλύτερη εποχή ωρίμανσής της είναι από τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο.
Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 60 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 25 γρ. κακάο
- 5 γρ. κανέλα
- 1 εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ή στο μίξερ, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά (αν η ζύμη μας θέλει παραπάνω υγρασία βάζουμε λίγο γάλα).
- Καλύπτουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί.
- Όταν φουσκώσει η ζύμη με λίγο αλεύρι στον πάγκο για να μην κολλήσει, την ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο 30×45 εκ.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το βούτυρο της γέμισης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Στη συνέχεια τα απλώνουμε και αυτά σε όλη την επιφάνεια και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας.
- Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε ρολό από τη φαρδιά μεριά και κόβουμε κάθετα σε ρολάκια πάχους 2 εκ.
- Τα βάζουμε σε ταψί 25×35 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα σε ίδες αποστάσεις μεταξύ τους και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για τα ρολά κανέλας από κολοκύθα είναι από την Mary Patoula, και αναρτήθηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα akispetretzikis.gr . Επισκεφτείτε το Blog της ιστοσελίδας μας στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με Ελληνικά προϊόντα από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!