Δοκιμάστε μια σπιτική Συνταγή για φάβα με γλυκοπατάτες και ωφέλιμους κολοκυθόσπορους
Η φάβα και το μυστικό της επιτυχίας
Η φάβα είναι ένα πολυ εύκολο πιάτο και μπορεί να την μαγειρέψει ο καθένας. Έχει όμως ένα πολυ σημαντικό μυστικό και είναι το άφθονο ελαιόλαδο! Μην το τσιγκουνευτείτε καθώς η φάβα διψάει για λάδι, το απορροφά αμέσως και αν δεν έχει αρκετό, τότε δεν θα πάρει αυτή την βελούδινη υφή που χρειάζεται.
Συνταγή
Υλικά
Για τις Γλυκοπατάτες
- 2 γλυκοπατάτες σε κύβους
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
Για την Φάβα
- 500 γρ. φάβα κομμένη
- 1 κρεμμύδι, χονδροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1.500 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. κολοκυθόσπορους
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε την φάβα σε μπολ με κρύο νερό για περίπου 30 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200°C για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Ετοιμάζουμε την φάβα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την στραγγισμένη φάβα.Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε με το ζεστό νερό.
- Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά. Κάθε τόσο ξαφρίζουμε την επιφάνεια του νερού με τρυπητή κουτάλα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις ψημένες γλυκοπατάτες, κρατώντας μερικά κομματάκια για το σερβίρισμα, και πολτοποιούμε καλά με ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ με κανάτα ανθεκτική στην θερμότητα).
- Την σερβίρουμε με τις ψημένες γλυκοπατάτες που κρατήσαμε, τους κολοκυθόσπορους και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή καθώς και η φωτογραφία αναρτήθηκαν αρχικά στην ιστοσελίδα madameginger.com. Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με υλικά από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!