Απολαύστε τη Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας μαγειρεύοντάς την ξεχωριστά
Εύκολη και πεντανόστιμη
Στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι πρωταγωνίστρια αναμφισβήτητα είναι η ψητή γαλοπούλα. Στη “σκιά” της πρωταγωνίστριας βρίσκονται πολλά πιάτα, ένα όμως ξεχωρίζει. Αυτό είναι το πιάτο με τη πλούσια γέμιση. Σε πολλούς δεν αρέσει να την φτιάχνουν μέσα στη γαλοπούλα γι’ αυτό και στο Blog μας αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε την απόλυτη σπιτική Συνταγή για τη γέμιση Χριστουγέννων, την οποία φυσικά και μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αφού δεν απαιτεί την ύπαρξη γαλοπούλας. Ακολουθεί η Συνταγή.
Συνταγή
Υλικά
- 500γρ ρύζι για πιλάφι
- 500γρ συκωτάκια πουλιών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- 2 κ.σ κουκουνάρι
- 250γρ κάστανα βρασμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
- 100 γρ βούτυρο
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1 κύβο λαχανικών
- Αλάτι , Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε καλά τα κάστανα και τα αφήνουμε στην άκρη
- Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστεί ελαφριά (όχι σε δυνατή φωτιά)
- Έχουμε πρώτα καθαρίσει, και δώσει μια βράση στα συκωτάκια (να φύγουν οι αφροί) και στο τέλος τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό
- Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα να πάρουν χρώμα και να είναι σχεδόν έτοιμα
- Μετά προσθέτουμε και το ρύζι στη κατσαρόλα να λαδωθεί και να σωταριστεί
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί
- Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε γύρω στα 4 ποτήρια ζεστό νερό, το κύβο λαχανικών, πιπέρι, κύμινο και λίγο αλάτι (ο κύβος θα προσθέσει από μόνος του αλμυρότητα)
- Αφήνουμε να βράσουν μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν έτοιμο
- Μετά προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι
- Ανακατεύουμε τη γέμιση και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνει το ρύζι
- Η γέμιση συνοδεύεται με τη Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
Καλή Επιτυχία!
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λένια από τη Χαλκίδα που μοιράστηκε μαζί μας την εορταστική Συνταγή της για την Γέμιση Χριστουγέννων. Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!