
Δοκιμάστε αυτούς τους απίθανους σε γεύση κεφτέδες με αγκινάρα ακόμη και σε νηστίσιμη εκδοχή
Γεύσεις από Κρήτη
Οι αγκινάρες είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των Κρητικών. Τις εκτιμούν και τις μαγειρεύουν με πάρα πολλούς τρόπους και με πρωτότυπους συνδυασμούς. Με κατσικάκι ή αρνάκι αυγολέμονο, με κρέας και ασκολύμπρους, με ψάρι, με γιαούρτι , με κουκιά, και ωμές σε σαλάτες ή ως μεζέ της ρακής ! Ακόμη και τα αγκιναρόφυλλα τα καταναλώνουν ωμά ή και μαγειρεμένα! Στη προκειμένη περίπτωση θα δείτε μια Συνταγή για τηγανητούς κεφτέδες αγκινάρας, σκέτη νοστιμιά!
Συνταγή
Υλικά
- 400 gr αγκινάρες (ζυγισμένες καθαρισμένες)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1-2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 αυγό
- 30-45 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Περίπου 50 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επιπλέον:
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τύλιγμα
- Λεμόνι ή γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αν είναι φρέσκιες.
- Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, και τις στραγγίζουμε.
- Τις λιώνουμε με την κουτάλα του πουρέ ή με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά του μείγματος και τελευταίο το αλεύρι, τόσο ώστε να πλάθονται σαν κανονικά κεφτεδάκια, αλευρώνοντάς τα ταυτόχρονα.
- Τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει (να έχει ύψος 1 περίπου στο τηγάνι).
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας και από τις δυο πλευρές, να ροδίσουν.
- Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτες να στραγγίσουν και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τους σερβίρουμε ζεστούς με λεμόνι ή με κάποιο dip γιαουρτιού.
Tips:
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί της επιλογής μας (Ανάλογα με την υγρασία του τυριού που θα βάλουμε μπορεί να χρειάζεται ρύθμιση η ποσότητα του αλευριού)
- Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγό αν τους θέλουμε νηστίσιμους
- Τα κεφτεδάκια μπορούν να διατηρηθούν άψητα στην κατάψυξη για αρκετές μέρες! (Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αποψύξουμε, σε λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία για να προλαβαίνουν να ψήνονται και από μέσα)
Καλή Επιτυχία!
Η Φωτογραφία και η Συνταγή για τους Κεφτέδες αγκινάρας, αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα cretangastronomy.gr και ανήκουν στην κ. Βαγγελιώ Κασσαπάκη. Επισκεφτείτε το BLOG της Ιστοσελίδας μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο για μικρούς και μεγάλους (Συνταγή)
