
Μια σπιτική συνταγή για δροσερή τάρτα φράουλα με κρέμα από φρέσκο τυρί
Η εποχή της φράουλας
Την άνοιξη αρχίζουμε να βρίσκουμε στις υπαίθριες αγορές φρέσκων προϊόντων μούσμουλα, σμέουρα, βερίκοκα (από τα τέλη Μαΐου και μετά) και κεράσια και ροδάκινα, προς τον Ιούνιο. Αλλά το φρούτο που συναντάμε πρώτα είναι οι πολυαγαπημένες φράουλες. Προς το τέλος της εποχής τους τις προτιμάμε για λικέρ ή μαρμελάδα αλλά εξαρχής μπορούμε να τις προτιμήσουμε για κάποιο γλυκό μιας που ενδιαφερόμαστε για το άρτιο σχήμα τους και όχι τόσο για την γλυκύτητά τους. Δοκιμάστε την Συνταγή για μια σπιτική τάρτα φράουλα με τραγανή βάση και γέμιση από αφράτη κρέμα φρέσκου τυριού.
Συνταγή
Υλικά
Για τη ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κομματάκια
- 3 κρόκοι αυγών και 1 ασπράδι αυγών χωριστά
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση
- 1 βανίλια ή λίγη εσάνς
- 300 γρ. άσπρο φρέσκο τυρί (ανθότυρο ή μασκαρπόνε)
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα ψιλοκομμένα
- 600 γρ. φράουλες μικρές, πλυμένες και καθαρισμένες
- 80 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή 1 φακελάκι ζελέ
Εκτέλεση
Για την ζύμη:
- Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη ως εξής: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και προσθέτετε το βούτυρο.
- Ανακατεύετε και κατόπιν προσθέτετε έναν κρόκο του αυγού και το νερό.
- Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική και ομοιογενή.
Για το γλυκό:
- Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών και την απλώνετε πάνω σε μια φόρμα για τάρτες, πιέζοντας να κολλήσει στον πάτο και τα πλαϊνά.
- Ψήνετε την τάρτα άδεια για 18′-20′ στους 200 °C.
- Χτυπάτε το ασπράδι με τα αμύγδαλα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και απλώνετε το μείγμα στη μισοψημένη βάση της τάρτας.
- Ψήνετε για 6′-7′ ακόμη και αφήνετε τη βάση να κρυώσει.
- Χτυπάτε το φρέσκο τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τους υπόλοιπους 2 κρόκους και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνετε πάνω στην ψημένη ζύμη μια στρώση μαρμελάδα φράουλα και από πάνω το μείγμα με το τυρί.
- Κατόπιν γαρνίρετε με τις φρέσκες φράουλες.
- Αφήνετε την τάρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον και σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα και να βυθίσετε κατευθείαν τις φράουλες στην κρέμα, τις οποίες θα καλύψετε με ζελέ φράουλα -όταν μισοκρυώσει- που θα φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας τους.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή και η φωτογραφία για την σπιτική τάρτα φράουλα αναρτήθηκαν αρχικά στην ιστοσελίδα newpost.gr . Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας, στη Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με προϊόντα από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!