
Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα που έχετε δοκιμάσει με τα πιο απλά υλικά
Ένα ελαφρύ γεύμα για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας
Τώρα που ο καιρός καλοκαιριάζει για τα καλά και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν προτιμήστε ελαφριά και συχνά γεύματα. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι μια δροσερή σαλάτα, ένα κρύο σάντουιτς ή ακόμη καλύτερα 1-2 κομμάτια από μια αλμυρή τάρτα μανιταριών, όπως αυτή που περιγράφουμε πιο κάτω, για να την απολαύσετε σπίτι σας.
Συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο ζύμη για πίτσα
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. φέτα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 40 γρ. μαργαρίνη
- 1 αβγό
- 200 γρ. γάλα
- Μαϊντανός 2 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λιώστε το σκόρδο.
- Έπειτα τσιγαρίστε τα στο ελαιόλαδο που θα έχετε ζεστάνει σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε τη μαργαρίνη και έπειτα προσθέστε το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να δημιουργήσετε μια σάλτσα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το αβγό, την φέτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίξτε το μίγμα που έχετε δημιουργήσει στα μανιτάρια και ανακατέψτε ώστε τα υλικά να απλωθούν ομοιόμορφα.
- Αλείψτε μια ταρτιέρα με μαργαρίνη, στρώστε τη ζύμη και τρυπήστε την με ένα πιρούνι.
- Γεμίστε την τάρτα με το μίγμα και ψήστε σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Αν μπορείτε να αντισταθείτε, περιμένετε δέκα λεπτά πριν την κόψετε ώστε να βγάλετε όμορφα κομμάτια!
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την Ανοιξιάτικη Τάρτα Μανιταριών αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα vita.gr . Επισκεφτείτε το BLOG της ιστοσελίδας μας στην Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με προϊόντα από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!