
Μια πρωτότυπη συνταγή που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο με κοκκινιστό κρέας καλυμμένο από κρούστα πατάτας
Μια αγαπημένη συνταγή αλλιώς..
Το μοσχαράκι κοκκινιστό το έχουμε αγαπήσει όλοι και το έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας, είτε με ζυμαρικό, είτε με ρύζι, είτε ακόμη και με τηγανητές πατάτες. Στην παρούσα εκδοχή θα δείτε μια παραλλαγή Αγγλικής συνταγής όπου το αγαπημένο μας κρεατικό καλύπτεται από μια τραγανή κρούστα πατάτας. Απλά υπέροχο! Δοκιμάστε το και γράψτε μας σε σχόλιο τις εντυπώσεις σας.
Συνταγή
Υλικά
Για το μοσχάρι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
- 150 γρ. αρακάς, βρασμένος
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, μαγειρευτό
- πουρές πατάτας
- βούτυρο, λιωμένο
- παρμεζάνα, τριμμένη
- αλάτι
Για τον πουρέ πατάτας
- 2 κιλά πατάτες, με τη φλούδα, πλυμένες
- 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 γρ. κρόκοι αυγού
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
Εκτέλεση
Για το μοσχάρι
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τα αλατίζουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά και το μοσχάρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.
- Μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί και το σκεπάζουμε με τον πουρέ της πατάτας.
- Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο, στους 190°C, και ψήνουμε μέχρι το φαγητό να κάνει τραγανή κρούστα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Για τον πουρέ πατάτας
- Ψήνουμε τις πατάτες, ολόκληρες και τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατίζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα και αναμειγνύουμε.
- Τοποθετούμε τον πουρέ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Tip: Για αυτό το φαγητό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι ή και άλλο κρεατικό που σας έχει μείνει από μια άλλη ημέρα. Η αυθεντική αγγλική συνταγή γίνεται κυρίως με κιμά από αρνί.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή το μοσχαράκι κοκκινιστό με την κρούστα από πατάτα καθώς και η φωτογραφία του άρθρου δημοσιεύτηκαν αρχικά στην ιστοσελίδα yiannislucacos.gr και ανήκουν στον Σεφ Γιάννη ΄Λουκάκο. Επισκεφτείτε το Blog της ιστοσελίδας μας, στην κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες παραδοσιακές και σύγχρονες Συνταγές!