Γλυκές μπουκίτσες με κάστανο και σοκολάτα
Το κάστανο στα καλύτερά του!
Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που ωριμάζουν τα κάστανα. Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε κυρίως στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας αλλά και της Κρήτης. Εάν τα μαζέψετε οι ίδιοι προτιμήστε να τα αφήσετε για 2-3 μέρες στον ήλιο μέχρι να ωριμάσουν τελείως και να γλυκάνουν. Εδώ θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα, σπιτικά τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα. Ακολουθεί η Συνταγή:
Συνταγή
Υλικά (για 30 τεμάχια)
- 400 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα
Για την γαρνιτούρα:
- 300 γρ κουβερτούρα με 60% κακάο
- 2 κ.τ.γλ. κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
- Βράστε τα κάστανα με λίγο αλατάκι και κανα-δυο δαφνόφυλλα. Αφήστε τα να χλυαρώσουν (όσο είναι χλιαρά καθαρίζονται πιο εύκολα) και αφαιρέστε τη φλούδα τους.
- Τρίψτε τα σε μικρά κομματάκια με τα χέρια σας ή ελάχιστα στο μούλτι, ώστε να μη γίνουν πολτός.
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στη φωτιά. Μόλις πάει να βράσει, προσθέστε τα κάστανα και τη ζάχαρη.
- Μειώστε την φωτιά στο πιο χαμηλό και αναμείξτε για 10-15 λεπτά, μέχρι τα κάστανα να απορροφήσουν την κρέμα γάλακτος και το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε τη λευκή κουβερτούρα, τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομματάκια, και αναμείξτε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
- Αν θέλετε τα κάστανα πιο γλυκά, αυξήστε ελαφρώς την ποσότητα της ζάχαρης.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Με δυο κουταλάκια πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο μέγεθος καρυδιού και ρίξτε τες διαδοχικά στην ζεστή σοκολάτα.
- Ακουμπήστε τα τρουφάκια σε μια σχάρα γλυκών ώστε να στραγγίσουν από την περίσσεια της σοκολάτας.
- Πριν στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα, περάστε τα από το κακάο.
- Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο για ένα δίωρο, να σφίξουν.
- Διατηρήστε τα στο ψυγείο.