Το αγαπημένο μας κοτόπουλο σε μια πιο…γλυκιά Συνταγή, για να ξεφύγετε από τις γεύσεις της καθημερινότητας
Μια οικονομική πρώτη ύλη σε μια διαφορετική εκδοχή
Αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές πρώτες ύλες για μαγείρεμα. Συνήθως δεν περνά εβδομάδα που να μην σερβιριστεί στο μεσημεριανό τραπέζι. Ο λόγος για το κοτόπουλο, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους δύο τρόπους. Παρόλα αυτά συνηθίζουμε να το φτιάχνουμε με 2-3 τρόπους, όλους και όλους. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλι και θα ξεχάσετε τις κλασσικές συνταγές!
Συνταγή
Υλικά
- Μπουτάκια κοτόπουλου (μια συσκευασία έχει συνήθως 5)
- Το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
- 1 πορτοκάλι σε ροδέλες (μια για κάθε πιάτο)
- 1 μεγάλη κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 1 καρφάκι γαρύφαλλο
- 1 μπαχάρι
- μερικούς κόκκους ροζ πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε τα μπουτάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
- Στραγγίζουμε το λάδι και προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το μέλι και τα μπαχαρικά
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μπουτάκια και να πήξει λίγο η σάλτσα
- Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε, ρίχνουμε στη σάλτσα και τις ροδέλες του πορτοκαλιού να μαλακώσουν και να καραμελώσουν
- Τα σερβίρουμε ζεστά
Tips:
- Μπορείτε να βάλετε περισσότερο χυμό, ανάλογα με το πόσο αραιή θέλετε τη σάλτσα. Ιδανικό είναι να καραμελώσουν τα μπουτάκια
- Το τέλειο συνοδευτικό είναι το ημιάγριο ρύζι
- Μπορείτε να πασπαλίσετε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό