Ελιόπιτα ή Ελιόψωμο με ελιές καλαμών, πιπεριά Φλωρίνης και φέτα
Η εποχή της ελιάς
Ο Νοέμβρης είναι ο μήνας που συνήθως μαζεύουμε τις ελιές. Μια παράδοση χιλιετιών στην χώρα μας αλλά και αλλού. Σίγουρα όμως οι Ελληνικές ελιές και το Ελληνικό ελαιόλαδο από τα καλύτερα στον κόσμο. Με αφορμή το μάζεμα της ελιάς μία από τις αγαπημένες “γιαγιαδίστικες” συνταγές είναι και η ελιόπιτα ή ελιόψωμο. Συνήθως στο ελιόψωμο όμως χρησιμοποιούνται λιγότερα υλικά και οι ελιές είναι απλώς κομμένες στην μέση. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια εύκολη, σπιτική Συνταγή για ελιόπιτα με φέτα και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.
Συνταγή
Υλικά
- 600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 200 γρ φέτα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ αλάτι
- 250γρ ελιές Καλαμών κομμένες
- μια πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το γάλα με την μαγιά, την ζάχαρη και το αλεύρι και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για 30′
- Λιώνουμε τις πιπεριές με το λάδι στο μπλέντερ
- Μετά τις προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα
- Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα με την ρίγανη
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25′ αναλόγως τον φούρνο (στον αέρα)
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή για την ελιόπιτα με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης είναι μια σπιτική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας η Καλλιόπη από την Νίκαια και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” στο ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Σπιτικές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!