Μια παραδοσιακή, σπιτική Συνταγή για κουραμπιέδες με ολόκληρο αμύγδαλο
Άρωμα εορτών στο σπίτι
Σε προηγούμενη συνταγή μας, σας γράψαμε για τα αγαπημένα μελομακάρονα. Το αντίπαλον δέος στις προτιμήσεις των απανταχού γλυκατζήδων τις μέρες των Χριστουγέννων, είναι φυσικά οι “χιονισμένοι” παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το άρωμα του βουτύρου να πλημμυρίζει το σπίτι και το δάγκωμα του αμυγδάλου να ολοκληρώνει την γευστική εμπειρία. Σε αυτή την συνταγή ο κάθε κουραμπιές φιλοξενεί από ένα ολόκληρο αμύγδαλο για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.
Συνταγή
Υλικά (για 60 κουραμπιέδες)
- 2 φλυτζάνια φρέσκο βούτυρο αγελάδος
- 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
- 5-6 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
- 2 φλυτζάνια αμυγδαλόψυχα καβουρδισμένη
- 3 βανίλιες
- 60 ολόκληρα αμύγδαλα καθαρισμένα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 10′
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι και την αμυγδαλόψυχα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφότου δημιουργηθεί η ζύμη μας αφαιρούμε με το χέρι μας ένα μέρος για κάθε κουραμπιέ.
- Προσθέτουμε στο κομμάτι που αφαιρέσαμε από 1 ολόκληρο αμύγδαλο και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
- Αφότου φτιάξουμε τα περίπου 60 κομμάτια που θα προκύψουν, τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπισκοτένιο χρώμα εξωτερικά.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τους ραντίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία και Καλές Γιορτές!
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το ολόκληρο αμύγδαλο είναι μια σπιτική Συνταγή που μας χάρισε η Καλλιόπη από την Νίκαια και γι αυτό την ευχαριστούμε πολύ! Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες Παραδοσιακές Συνταγές στην Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του blog μας!