Μια σπιτική, μαμαδίστικη Συνταγή για αρνάκι με χειροποίητες χυλοπίτες στη γάστρα
Συνταγή
Υλικά
- 1 μπουτάκι αρνί κομμένο σε μερίδες
- 2 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 500 γρ. χυλοπίτες (κατά προτίμηση παραδοσιακές χειροποίητες)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ροδίζουμε το αρνί από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, μεταφέρουμε σε πήλινη γάστρα με σκέπασμα.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 1 φλ. καυτό νερό και ψήνουμε στους 160οC για 1 ½ ώρα.
- Ανοίγουμε τη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις χυλοπίτες, 1 φλ. καυτό νερό και 1-2 κ.σ. βούτυρο.
- Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα, μέχρι να γίνουν οι χυλοπίτες.
- Το ζυμαρικό δεν πρέπει να στεγνώσει, γι αυτό, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ακόμα.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για το αρνάκι με χυλοπίτες αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα athinorama.gr . Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του Δήμοι.gr και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες παραδοσιακές συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!