Λαχταριστή, ζουμερή, νηστίσιμη σοκολατόπιτα
Έτοιμη σε λιγότερο από 60′
Ποιος θα έλεγε όχι σε μια ζουμερή, λαχταριστή σοκολατόπιτα, ειδικά όταν αυτή είναι και νηστίσιμη και μπορεί να την προτιμήσει ο καθένας; Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την κλασσική και οι λάτρεις της σοκολάτας θα την λατρέψουν. Παρασκευάζεται από απλά υλικά, που ο καθένας μπορεί να έχει στην τροφοθήκη του και είναι έτοιμη σε λιγότερο από 60′. Ακολουθεί η Συνταγή για την νηστίσιμη σοκολατόπιτα.
Συνταγή
Υλικά (για 15 κομμάτια)
για το κέικ:
- 3 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ.τσαγιού νερό
- 2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ.τσαγιού σπορέλαιο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. σόδα
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- φυτική μαργαρίνη για το “αλευροβουτύρωμα” του πυρέξ
για το γλάσο:
- 2 κουβερτούρες (125γρ/τμχ)
- 1/2 φλ.τσαγιού σπορέλαιο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Για το κέικ:
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε “αλευροβουτυρωμένο” πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Για το γλάσο:
- Προσθέτουμε τα υλικά σε μπεν μαρί και όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα το ρίχνουμε στην σοκολατόπιτα αμέσως αφότου την βγάλουμε από το φούρνο. και την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα.
- Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση αφήστε το γλυκό να απορροφήσει πλήρως το γλάσο (απαιτούνται περίπου 2 ώρες).
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την νηστίσιμη σοκολατόπιτα αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα ola-nistisima.gr . Επισκέψου την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες σύγχρονες και παραδοσιακές Συνταγές!