Εύκολο, δροσερό, πεντανόστιμο τσιζκέικ με τραγανό μπισκότο και φράουλες
Κρέμα τυριού, μπισκότο, φράουλες και έτοιμο!
Με τον ερχομό της Άνοιξης, καλωσορίζουμε και τους υπέροχους καρπούς που η φύση μας φέρνει, όπως είναι οι νοστιμότατες φράουλες. Για τις Ανοιξιάτικες στιγμές της ημέρας που το γλυκό έρχεται ως επακόλουθο ενός καλού γεύματος ή ως συνοδευτικό του καφέ μας, τι καλύτερο από ένα Σπιτικό τσιζκέικ με φράουλες, με τραγανή βάση μπισκότου και σάλτσα φράουλας. Ακολουθεί η Συνταγή σε 3 Βήματα.
Συνταγή
Υλικά
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
ΒΗΜΑ 1:
- Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη.
- Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση σε ταψί ή πυρέξ 24 εκατοστών, πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
ΒΗΜΑ 2:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην βάση και με τη βοήθεια σπάτουλας στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
- Τοποθετούμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
ΒΗΜΑ 3:
- Λιώνουμε τα 2/3 από τις φράουλες σε μπλέντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σάλτσα φράουλας, τη ζάχαρη άχνη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15′.
- Περιχύνουμε το τσιζκέικ με τον σάλτσα φράουλας, και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες, κομμένες σε κομμάτια.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή και η φωτογραφία για το Σπιτικό τσιζκέικ με φράουλες αναρτήθηκαν αρχικά στην ιστοσελίδα tanea.gr . Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” της ιστοσελίδας ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες σύγχρονες αλλά και Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!