Μία διαφορετική Συνταγή για κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι
Οικονομική και γλυκιά συνταγή
Το κοτόπουλο θεωρείται μία οικονομική επιλογή κρέατος για το οικογενειακό τραπέζι και η αλήθεια είναι πως συνηθίζουμε να το μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο ξανά και ξανά, λόγω ευκολίας αλλά και εξοικονόμησης χρόνου. Στην προκειμένη περίπτωση θα σας δείξουμε μια εναλλακτική επιλογή εάν επιλέξετε να αγοράσετε μόνο τα κοπανάκια από ένα κοτόπουλο. Τα κοπανάκια κοτόπουλου είναι ουσιαστικά τα μπουτάκια με το κόκαλο, χωρίς το πίσω μέρος. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε πολύ οικονομική τιμή, σε σχέση με το να αγοράσετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο. Σε αυτή την διαφορετική Συνταγή θα τα ετοιμάσουμε με μια μαρινάδα από μουστάρδα και μέλι, προσδίδοντας στο αγαπημένο πουλερικό μια πικάντικη και ταυτόχρονα γλυκιά γεύση. Δοκιμάστε την!
Συνταγή
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 12 κοπανάκια κοτόπουλου
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 60 ml σόγια σος
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- ανθός αλατιού σε νιφάδες
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κοπανάκια κοτόπουλου
- Όταν πάρουν χρώμα, αλατίστε τα και ρίξτε το θυμάρι, τη μουστάρδα, το μέλι και τη σόγια σος
- Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 180ο C για 30 λεπτά
- Ξεσκεπάστε τα και ψήστε τα άλλα 10 λεπτά
- Συνοδέψτε τα με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.
Tip: Συνδυάζονται ιδανικά με πατάτες baby στον φούρνο με θυμάρι και ρίγανη.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για τα κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα ethnos.gr . Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες παραδοσιακές και σύγχρονες Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!