
Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές με χταπόδι που θα τον προσθέσετε σίγουρα στις αγαπημένες συνταγές
Ένα “δροσερό” χταποδάκι
Από τη μια η υπέροχη γεύση του, από την άλλη οι δεκάδες παραλλαγές και συνταγές με χταπόδι, με καταγωγή από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κυρίως από τα νησιά, η συγκεκριμένη, δροσερή χταποδοσαλάτα θα σας μείνει αξέχαστη από την 1η φορά που θα την δοκιμάσετε! Ακολουθεί η Συνταγή της.
Συνταγή
Υλικά
- 1000γρ. -1.200γρ. χταπόδι
- 2 κρεμμύδια
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 τμχ κρεμμύδι φρέσκο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι ρόκα ή αλμυρίκι χόρτα
- 10 τμχ ντοματίνια
- 1/2 φινόκιο
- 4 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
- ελαιόλαδο
- Αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χταπόδι στη μέση, μετά σε πλοκάμια και το τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζουμε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης.
- Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.
- Τοποθετούμε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.
- Βγάζουμε απ’ τον φούρνο, τοποθετούμε τα πλοκάμια σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένο το αγγούρι, την κάπαρη, το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ρόκα σε κομμάτια.
- Τέλος το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και σερβίρουμε κρύα τη σαλάτα μας!
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την χταποδοσαλάτα αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα petros-syrigos.com από τον Σεφ Πέτρο Συρίγο. Επισκέψου την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακάλυψε περισσότερες σύγχρονες αλλά και Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Νηστίσιμη μερέντα για τους Vegan λάτρεις της σοκολάτας (Συνταγή)
26 Φεβρουαρίου 2023από Συντάκτης