
Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές με χταπόδι που θα τον προσθέσετε σίγουρα στις αγαπημένες συνταγές
Ένα “δροσερό” χταποδάκι
Από τη μια η υπέροχη γεύση του, από την άλλη οι δεκάδες παραλλαγές και συνταγές με χταπόδι, με καταγωγή από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κυρίως από τα νησιά, η συγκεκριμένη, δροσερή χταποδοσαλάτα θα σας μείνει αξέχαστη από την 1η φορά που θα την δοκιμάσετε! Ακολουθεί η Συνταγή της.
Συνταγή
Υλικά
- 1000γρ. -1.200γρ. χταπόδι
- 2 κρεμμύδια
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 τμχ κρεμμύδι φρέσκο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι ρόκα ή αλμυρίκι χόρτα
- 10 τμχ ντοματίνια
- 1/2 φινόκιο
- 4 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα
- ελαιόλαδο
- Αλάτι, ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το χταπόδι στη μέση, μετά σε πλοκάμια και το τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τις βάζουμε πάνω στο χταπόδι, μαζί με τα φύλλα δάφνης.
- Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο αεροστεγώς.
- Τοποθετούμε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.
- Βγάζουμε απ’ τον φούρνο, τοποθετούμε τα πλοκάμια σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα πλοκάμια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένο το αγγούρι, την κάπαρη, το φρέσκο κρεμμύδι, το φινόκιο, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ρόκα σε κομμάτια.
- Τέλος το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και σερβίρουμε κρύα τη σαλάτα μας!
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την χταποδοσαλάτα αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα petros-syrigos.com από τον Σεφ Πέτρο Συρίγο. Επισκέψου την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακάλυψε περισσότερες σύγχρονες αλλά και Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!