
Το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, τώρα και σε γλυκό του κουταλιού σε μια Παραδοσιακή Συνταγή
Όταν η παράδοση της κουζίνας συναντά το Καλοκαίρι
Το καρπούζι είναι ίσως το αγαπημένο φρούτο όλων μας το καλοκαίρι. Δροσερό, γλυκό, ζουμερό, το συνοδεύεις άριστε με φέτα ή άλλο τυρί και μπορείς να το απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (ή της νύχτας…). Η συγκεκριμένη Συνταγή προέρχεται από τα Ζαγοροχώρια, όταν η Blogger Έλενα Χονδρογιάννη τα επισκέφτηκε, ρώτησε και έμαθε (από πρώτο χέρι) πως παρασκευάζεται το συγκεκριμένο γλυκό. Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα να μάθετε και εσείς.. Γιατί, σαν το γλυκό του κουταλιού καρπούζι από τα Ζαγοροχώρια, δεν έχει… (κλεμμένο).
Συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό φλούδες καρπουζιού (μόνο το άσπρο τμήμα)
- 800γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
- φρέσκο χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φλούδες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, που μέσα έχουμε στύψει τα δυο λεμόνια.
- Προσέχουμε να βυθίζονται καλά μέσα στο νερό και τα αφήνουμε για δυο ώρες.
- Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη , προσθέτουμε το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ λεπτά , ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε για 24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα, βράζουμε ξανά πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την γλυκόζη (αν δεν έχεις στύψε μισό λεμόνι) και την βανίλια.
Καλή Επιτυχία!
Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές
Η Συνταγή για το γλυκό του κουταλιού καρπούζι αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα petrosmaounatzis.com από την Blogger Έλενα Χονδρογιάννη. Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του ΔΗΜΟΙ.GR και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Σύγχρονες αλλά και Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Ζαγόρι: η Εμπειρία πίσω από το βουνό (Βίντεο)
