
Ένα διαφορετικό γλυκό μωσαϊκό με χαλβά βανίλιας, κάστανα και ρόδι
Ένα μωσαϊκό…γκουρμέ!
Ένα αγαπημένο γλυκό με διαφορετικά υλικά αλλά το ίδιο λαχταριστό, ιδανικό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτή την εποχή θα βρείτε γλυκά κάστανα αλλά και γινωμένα ρόδια για να παρασκευάσετε την συγκεκριμένη εκδοχή για μωσαϊκό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ακολουθεί η Συνταγή, βήμα προς βήμα. Χρόνος παρασκευής: 30′ .
Συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 400 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε μικρά, άνισα κομμάτια
- 200 γρ. χαλβάς βανίλια, θρυμματισμένος
- 8 κάστανα, καθαρισμένα και θρυμματισμένα
- τα σποράκια από 1 ρόδι, καθαρισμένο (μπορείτε να βάλετε και περισσότερο αν το προτιμάτε)
Εκτέλεση
- Για το μωσαϊκό με χαλβά βανίλιας, κάστανο και ρόδι, βάζουμε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να γίνεται ρευστό, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- Μόλις έχουμε ένα μείγμα λείο και γυαλιστερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε τον χαλβά και το μείγμα κουβερτούρας.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα.
- Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μήκους περίπου 50 εκ. και από πάνω ένα μεγαλύτερο κομμάτι διαφανούς μεμβράνης.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη μεμβράνη και με τη ράχη ενός κουταλιού το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια έτσι ώστε να έχει μήκος 40-45 εκ. και πλάτος 15-20 εκ.
- Στο κέντρο και κατά μήκος ρίχνουμε τα κάστανα και τα σπόρια του ροδιού.
- Σηκώνουμε τη μία μακριά πλευρά της μεμβράνης και τη φέρνουμε προς την άλλη ώστε τα υλικά να διπλώσουν και να σχηματιστεί ένα ρολό.
- Επαναλαμβάνουμε και σφίγγουμε με τα δάχτυλά μας κατά μήκος του γλυκού για να σταθεροποιήσουμε τον κορμό.
- Ύστερα τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και το βάζουμε στη συντήρηση για 1 ώρα ακόμη.
- Για να σερβίρουμε το μωσαϊκό με χαλβά βανίλιας, κάστανο και ρόδι, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη και κόβουμε κομμάτια πάχους 2,5 εκ.
- Διατηρούμε το μωσαϊκό με χαλβά βανίλιας, κάστανο και ρόδι στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για το γλυκό μωσαϊκό με κάστανα και ρόδι αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα gastronomos.gr και είναι μια Συνταγή της Βάσως Σκορδά. Επισκέψου την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!