
Απολαύστε τις αγαπημένες σας χοιρινές μπριζόλες μαζί με την γλυκιά γεύση του λωτού!
Το αντι-σταρ φρούτο που απογειώνει την γεύση ενός πιάτου!
Ο λωτός είναι ένα φρούτο όχι και τόσο γνωστό στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό. Είναι ένας καρπός που ωριμάζει μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη και οι θερμίδες του κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθός του. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ νόστιμο, εάν χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική απογειώνει πραγματικά τη γεύση, τόσο σε γλυκά όσο και αλμυρά πιάτα. Μία από αυτές είναι και η Συνταγή που ακολουθεί για χοιρινές μπριζόλες με λωτό.
Συνταγή
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 2 λωτοί
- 3 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μπούκοβο και το σκόρδο και σοτάρουμε για δύο λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε για άλλα δύο λεπτά.
- Προσθέτουμε κομμένα τα καρότα και τους λωτούς. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 15 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι βάζουμε τις μπριζόλες από τη μεριά με το περισσότερο λίπος σε υψηλή φωτιά. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά και μετά τις θωρακίζουμε γυρίζοντάς τες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με τους λωτούς τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί. Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με τη μουστάρδα και τη σάλτσα σόγιας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και για άλλα 15 στους 180. Τις γυρίζουμε περίπου στο μισό της ώρας για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για τις χοιρινές μπριζόλες με λωτό αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα ecozen.gr . Επισκέψου την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” στο Blog του Δήμοι.gr και Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες Σύγχρονες και Παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!