
Αρωματική και αφράτη Βασιλόπιτα κέικ με γιαούρτι και πορτοκάλι
Η πιο αφράτη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ανάλογα την περιοχή και τα έθιμα. Άλλοι την προτιμούν σαν κέικ, άλλοι με ξηρούς καρπούς, σαν καρυδόπιτα ή ακόμη και με σοκολάτα. Εμείς εδώ, θα σας δείξουμε μια Συνταγή που μπορείτε να φτιάχνετε όλο τον χρόνο, εύκολη, αφράτη και πεντανόστιμη! Βασιλόπιτα κέικ λοιπόν, έτοιμη σε 45′ .
Συνταγή
Υλικά
- 220γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες / 260γραμ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 2 πορτοκάλια
- 3 κούπες / 400γραμ. αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. (1.5γραμ.) μαστίχα
- 1 κούπα / 200γραμ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή επιτραπέζιο ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα, ένα κάθε φορά, και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέστε το ξύσμα από 2 πορτοκάλια και το χυμό ενός από τα πορτοκάλια (γύρω στο 1/4 της κούπας).
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Χρησιμοποιώντας ένα γουδοχέρι ή ένα μπλέντερ, ανακατέψτε τις σταγόνες μαστίχας και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το μείγμα μαστίχας στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
- Αλείφουμε με βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και προσθέτουμε τη ζύμη του κέικ. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μοιράστε απαλά τη ζύμη. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τυλίξετε ένα κέρμα με λίγο αλουμινόχαρτο και να το βάλετε κάθετα μέσα στο κέικ.
- Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για περίπου 45 λεπτά (χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο σουβλάκι για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο ή το μαχαίρι). Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φόρμα και διακοσμήσουμε το κέικ.
Tip: Συνήθως διακοσμούμε τη βασιλόπιτα πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και χρησιμοποιώντας νούμερα στένσιλ για να σχηματίσουμε το νέο έτος επάνω στο κέικ. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα γλάσο και να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα για να γράψετε τη χρονιά ή μια ευχή επάνω.
Καλή Επιτυχία και Χρόνια Πολλά!
Η Συνταγή για την αφράτη Βασιλόπιτα κέικ αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα mamazillafood.com . Επισκέψου το ΔΗΜΟΙ.GR, την νο1 Ιστοσελίδα Τοπικών Πληροφοριών, στην Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες σύγχρονες και παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου
