
Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι και κουβερτούρα
Το καλύτερο γλύκισμα για τις μέρες της Σαρακοστής και όχι μόνο
Ένα νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική νηστίσιμη μερέντα με ταχίνι, υγιεινό και ιδανικό για να αλείψετε το ψωμί ή τα κέικ σας.
Συνταγή
Υλικά
- 75 γρ. κουβερτούρα
- 100 m. ηλιέλαιο
- 150 γρ. ταχίνι
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοιξείδωτο σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ρευστό, αλείφοντάς το σε ψωμί. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι κατάλληλο για τρόφιμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περνάει η ώρα, θα δούμε ότι αρχίζει και σταθεροποιείται.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για την νηστίσιμη μερέντα αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα mamapeinao.gr . Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες νηστίσιμες Συνταγές στην Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του ΔΗΜΟΙ.GR .