
4 αντιοξειδωτικές συνταγές για φυσικούς και βιολογικούς χυμούς
Ο κύριος ρόλος του συκωτιού
Ο κύριος ρόλος του συκωτιού είναι να φιλτράρει το αίμα,να καθαρίζει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, να αποβάλλει τα απόβλητα του σώματος και να μας βοηθά να αφομοιώσουμε τα καλά λίπη. Το συκώτι είναι επίσης υπεύθυνο για τη δέσμευση των τοξινών που καταλήγουν στο σώμα μας όταν τρώμε, καπνίζουμε ή παίρνουμε φάρμακα. Ο καθαρισμός του συκωτιού (λέγεται και αποστράγγιση του συκωτιού) βοηθά επομένως στη λειτουργία αποβολής του, αλλά του δίνει επίσης μια μικρή ώθηση που είναι απαραίτητη για να αποθηκεύει βιταμίνες (A, D, K, E) που χρειάζεται το σώμα μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ορισμένες από τις πιο αποδοτικές αντιοξειδωτικές συνταγές ώστε να προστατεύουμε ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, το συκώτι
Ας δούμε τους φυσικούς και βιολογικούς χυμούς που πρέπει να πίνετε το βράδυ πριν τον ύπνο
Ρόφημα φράουλας
Εκτέλεση
- Κόβουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπουκάλι 500g φράουλες με 1,5 L νερό.
- Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο ψυγείο όλη νύχτα πριν το καταναλώσετε.
- Για την αποβολή των τοξινών από το συκώτι είναι απαραίτητο να προωθηθεί η κατανάλωση αντιοξειδωτικών θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη C.
- Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C η οποία εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και υποβαθμίζει τις τοξικές ουσίες στον οργανισμό.
- Επιπλέον οι φράουλες περιέχουν φυσικά οξέα που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην αποτοξίνωση του ήπατος.
Τσάι πιπερόριζας
Εκτέλεση
- Για να το ετοιμάσετε τρίψτε μία ρίζα τζίντζερ σε ένα μεγάλο ποτήρι.
- Προσθέστε ζεστό νερό.
- Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το εκχύλισμα από μισό λεμόνι.
- Αν νιώσετε την ανάγκη μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά μέλι για να μαλακώσει η γεύση
- Μέσα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι το τζίντζερ μειώνει σημαντικά το σωματικό βάρος προάγοντας την καύση λίπους.
Ρόφημα με κανέλα και μήλο
Εκτέλεση
- Σε 2 L νερό προσθέτετε 3 – 4 ξυλάκια κανέλας.
- Κόβετε 1 μεγάλο μήλο σε ροδέλες κ το προσθέτετε στο εκχύλισμα.
- Αφού πλύνουμε πολύ καλά τα μήλα, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κανάτα και γεμίζουμε νερό. Ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε να σταθεί για 30′ και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Συμπληρώνουμε νερό κατά τη διάρκεια της μέρας. Έτσι και καταναλώνουμε ημερησίως την απαραίτητη ποσότητα νερού και αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας!
Καίει θερμίδες αλλά επίσης βοηθάει στην διάσπαση και εκκένωση των κρυστάλλων της χολιστερόλης.
Εκχύλισμα πικραλίδας
Υλικά
- 200 γραμμάρια άνθη πικραλίδας.
- 800 ml νερό.
- 1 κιλό ζάχαρη.
- 1 λεμόνι.
- 1 πρέζα σκόνη από γαρύφαλλα.
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις είμαστε έτοιμοι προσθέτουμε τα άνθη πικραλίδας, το λεμόνι, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το σιρόπι μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, στη συνέχεια αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Το αφήνουμε ως έχει μέχρι το επόμενο πρωί. Την επόμενη ημέρα βάζουμε και πάλι το σιρόπι να ζεσταθεί αλλά δεν το αφήνουμε να βράσει. Χρησιμοποιείστε ένα σουρωτήρι για να φιλτράρουμε το σιρόπι και να αφαιρέσουμε τις φέτες λεμονιού και τα άνθη του φυτού.
- Ρίχνουμε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι, κλείνουμε με καπάκι καλά και αεροστεγώς και το αφήνουμε για 24 ώρες σκεπάζοντας το καλά με μια χοντρή κουβέρτα. Πριν μεταφέρετε το σιρόπι στο μπουκάλι είναι σημαντικό να το στραγγίξετε καλά, χρησιμοποιείστε μια γάζα αν είναι δυνατό, με αυτό τον τρόπο το σιρόπι θα βγει διαφανές και διαυγές. Το σιρόπι πικραλίδας ονομάζεται επίσης και «σιρόπι μελιού», διότι έχει γλυκιά γεύση και πυκνότητα και χρώμα όπως το μέλι.
- Για να το καταναλώσετε αραιώστε το με νερό ή σόδα, ώστε να φτιάξετε ένα δροσιστικό ρόφημα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες και την αντιοξειδωτική του δράση.
Η πικραλίδα ή ταραξάκο επίσης γνωστή ως «το δόντι του λιονταριού» ή αγριοράδικο, είναι ένα πολυετές βότανο που υπάρχει σε αφθονία στα ελληνικά βουνά και λιβάδια και είναι γνωστή σε πολλούς και ως ραδίκι του βουνού.. Είναι πολυετής πόα με φύλλα μακριά και οδοντωτά και κίτρινα άνθη
Καλή απόλαυση!
Η Συνταγή για τις 4 αντιοξειδωτικές συνταγές αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Best Recipes Επισκέψου το ΔΗΜΟΙ.GR, την νο1 Ιστοσελίδα Τοπικών Πληροφοριών, στην Κατηγορία ”Περί Γεύσεων” και Ανακάλυψε ακόμη περισσότερες σύγχρονες και παραδοσιακές Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!
Διαβάστε περισσότερα νέα του Δήμου

Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα για το Γιορτινό τραπέζι (Συνταγή)
