
Γλυκές μπουκίτσες με κάστανο και σοκολάτα
Το κάστανο στα καλύτερά του!
Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που ωριμάζουν τα κάστανα. Στην Ελλάδα τα βρίσκουμε κυρίως στις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας αλλά και της Κρήτης. Εάν τα μαζέψετε οι ίδιοι προτιμήστε να τα αφήσετε για 2-3 μέρες στον ήλιο μέχρι να ωριμάσουν τελείως και να γλυκάνουν. Εδώ θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα, σπιτικά τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα. Ακολουθεί η Συνταγή:
Συνταγή
Υλικά (για 30 τεμάχια)
- 400 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 60 γρ ζάχαρη άχνη
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα
Για την γαρνιτούρα:
- 300 γρ κουβερτούρα με 60% κακάο
- 2 κ.τ.γλ. κακάο άγλυκο
Εκτέλεση
- Βράστε τα κάστανα με λίγο αλατάκι και κανα-δυο δαφνόφυλλα. Αφήστε τα να χλυαρώσουν (όσο είναι χλιαρά καθαρίζονται πιο εύκολα) και αφαιρέστε τη φλούδα τους.
- Τρίψτε τα σε μικρά κομματάκια με τα χέρια σας ή ελάχιστα στο μούλτι, ώστε να μη γίνουν πολτός.
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και βάλτε το στη φωτιά. Μόλις πάει να βράσει, προσθέστε τα κάστανα και τη ζάχαρη.
- Μειώστε την φωτιά στο πιο χαμηλό και αναμείξτε για 10-15 λεπτά, μέχρι τα κάστανα να απορροφήσουν την κρέμα γάλακτος και το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε τη λευκή κουβερτούρα, τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κομματάκια, και αναμείξτε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
- Αν θέλετε τα κάστανα πιο γλυκά, αυξήστε ελαφρώς την ποσότητα της ζάχαρης.
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Με δυο κουταλάκια πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο μέγεθος καρυδιού και ρίξτε τες διαδοχικά στην ζεστή σοκολάτα.
- Ακουμπήστε τα τρουφάκια σε μια σχάρα γλυκών ώστε να στραγγίσουν από την περίσσεια της σοκολάτας.
- Πριν στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα, περάστε τα από το κακάο.
- Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο για ένα δίωρο, να σφίξουν.
- Διατηρήστε τα στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για τα τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα bostanistas.gr από την Μαρίνα Μαυρομάτη. Επισκεφτείτε την Κατηγορία “Περί Γεύσεων” του BLOG μας και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Συνταγές με ποιοτικά, Ελληνικά προϊόντα εποχής.

