
Η παραδοσιακή Συνταγή για Μανιάτικη γαλατόπιτα
Ένα γλυκό για όλες τις ώρες
Η Γαλατόπιτα Μάνης είναι ένα εύκολο, γρήγορο, αφράτο και πεντανόστιμο, παραδοσιακό γλυκό της Μάνης. Είναι ό,τι πρέπει για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ιδανικά για απογευματινό επιδόρπιο, συνοδεία του καφέ ή του τσαγιού μας, αλλά και για ένα δυναμωτικό πρωϊνό!Συνταγή
Υλικά (για ταψί 36-38εκ)
- 2 λίτρα γάλα πλήρες, φρέσκο
 - 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
 - 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
 - 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
 - 4 αυγά
 - 1 βανιλίνη
 - Κανέλα, για το πασπάλισμα
 
Διαδικασία
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
 - Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, λίγη κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα.
 - Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
 - Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε το στρογγυλό ταψί.
 - Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
 - Ψήνουμε για περίπου ½ ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
 - Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα.
 

