
Φρεσκοψημένα ρολάκια κανέλας, ιδανικά για ένα χειμωνιάτικο πρωινό για να συνοδεύσουν τον καφέ ή το τσάι σας
Ιδανικά συνοδευτικά
Με τα πρώτα κρύα του χειμώνα να κάνουν την εμφάνισή τους, οι βραδιές αποκτούν μια ξεχωριστή ζεστασιά. Τι καλύτερο από το να τις απολαμβάνεις με ένα φλιτζάνι ζεστό ρόφημα και αφράτα ρολάκια κανέλας, γεμάτο άρωμα και γλυκιά γεύση; Κάθε μπουκιά θυμίζει χειμωνιάτικες στιγμές στο σπίτι, ζεστασιά και αρώματα που αγκαλιάζουν τις αισθήσεις και κάνουν τις μέρες πιο γλυκές.
Συνταγή
Υλικά
Για την ζύμη
- 250 ml γάλα πλήρες
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak®
- 2 μεσαία αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 700 γρ. αλεύρι δυνατό
Για τη γέμιση
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak® σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 20 γρ. κανέλα
- 50 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος Lurpak® για επάλειψη

Εκτέλεση
Για την ζύμη
- Βάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα στο μίξερ και με τον γάντζο ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι λείο και ελαστικό.
- Βγάζουμε το ζυμαράκι μας από το μίξερ και το βάζουμε σε ένα μπολ που πριν έχουμε βουτυρώσει καλά.
- Έπειτα το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.
Για τη γέμιση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
- Τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Στήσιμο για το ρολό
- Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι μας το κάνουμε ένα μακρύ μπαστούνι και με τη βοήθεια ενός πλάστη το ανοίγουμε σε σχήμα ορθογώνιο πάνω στον πάγκο μας που πριν έχουμε αλευρώσει.
- Έπειτα απλώνουμε το μείγμα της γέμισης σε όλο το μήκος και πλάτος του ζυμαριού μας και αμέσως μετά, πιάνοντας προσεκτικά από τη μια άκρη μέχρι την άλλη το ζυμάρι μας αρχίζουμε να το κάνουμε ένα ρολό.
- Τέλος με τη βοήθεια ενός καλού μαχαιριού, κόβουμε ρολά πάχους 2-3 εκ. και τα τοποθετούμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο τα ρολάκια κανέλας μας και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 λεπτά
TIP: Αν θέλουμε -αφότου ψηθούν και τα αφήσουμε 5΄για να κρυώσουν- μπορείτε να τα περιχύσετε με λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας, ή και να διασκοσμήσετε με σπασμένα,καρύδια, άχνη ζάχαρη ή ό,τι άλλο σας αρέσει!
Καλή Επιτυχία!
Η Συνταγή για Ρολάκια Κανέλας, αναρτήθηκε αρχικά από τον Δημήτριο Μακρυνιώτη στην ιστοσελίδα dimitriosmakriniotis.gr . Επισκεφτείτε την σελίδα μας Νέα & Συνταγές, στην Κατηγορία “Περί Γεύσεων” και Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες Παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες Συνταγές από κάθε Γωνιά της Ελλάδας!

